Jdi na obsah Jdi na menu
 


DISKUSE

  Prosím aby jste nepoužívali vulgarizmy. Pokud máte pocit, že nesouhlasíte s obsahem těchto stránek, pak se svěřte v diskuzi, ale nesuďte prosím mé počínání.Příspěvky obsahující neslušné,urážlivé, ponižující, diskriminující a podobné výrazy odstraním.

   Nevkládejte do svých příspěvků odkazy, ani emailové adresy, a to v žádné formě. Tyto budu ze svých stránek odstraňovat. Ostatní text, bude-li nezávadný, bude ponechán.V případě zájmu mi zašlete kontakt na sebe s požadavkem o zprostředkování na konkrétního návštěvníka stránek. Budete-li mít zájem zprostředkuji kontakt, se kterým musí souhlasit oba účastníci.

Děkuji

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Co dodat

(Kajo, 17. 4. 2012 12:19)

Ne, pověsit se není řešení pro Vaší rodinu, a o tu hlavně přeci jde?! Pověsit by jste měl Vašeho viníka.
Nejideálnější by bylo emigrovat. Ale od azylu jste vzdálený přes dvacet let zpoždění. Díky našemu oslavovanému sametu jsme přišli i ten azyl. Zdá se, že to byl záměr. Ale to jsou jen fráze, které Vám nepomohou. A přesto, rovnoprávná společnost je nejideálnější pro člověka se smyslem pro spravedlnost a fér jednání. Jinak si to ani sám neumím představit. snad asi jediná Kuba na tomto světě zbyla, kterou bych Vám doporučil. Ale tam se česky nemluví.

Rodina v krizi???

(Roman, 16. 4. 2012 20:50)

Až několik hodin po přečtení vašeho článku jsem se donutil zareagovat.
Do téhle situace jste se dostali svojí tvrdohlavostí a pokud jste podnikal a neuměl udělat kompromis u dohody s nájmem aby jste zachránil podnik...pak jste jako podnikatel vlastně dokázal jen to,že na podnikání prostě nemáte.
Rodina v krizi nejste vy ale desítky či stovky rodin kde lidé přežívají(třeba i léta),ze soc. dávek protože v regionu není práce.
Nebudu poukazovat na slogan:Co tě nepálí,to nehaš!..Je fajn,že po celý život jste sledoval drama rodin i jednotlivců v televizi,v novinách na netu....a až když realita nakope zadek Vám,tak se odhodláte k žebrotě po netu.To svědčí zase o tom,že Vy a vlastně celý národ žijeme lhostejností a nezájmem co je okolo nás.
No,přeji všem,co se sem dostanou aby to tady přelouskali,aby měli čistou hlavu a neposílali milost dary anonymním lidem z netu.Raději se rozhlídněte kolem sebe a když už budete chtít opravdu pomoct RODINĚ V NOUZI najdete jich desítky ve svém okolí.
To,co tady pán popisuje je demokracie.Bylo v jeho rukou třeba se domluvit na řešení a zaplatit zvýšené nájemné a mezitím si zajistit jiné prostory.Že to neudělal to je jeho chyba.
Jsem OSVČ spoustu let a mam taky spoustu problémů a i těch dluhů.Ale abych se snížil k žebrání po netu....to si raději sám plivnu do obličeje.
Toto je jen můj osobní názor!!!

Re: Rodina v krizi???

(Majitel stránek, 17. 4. 2012 8:14)

Dobrý den.
Nebudu popírat, že mne Váš příspěvek zarazil. Zejména volby slov, která zde používáte. V zájmu objektivity se však nesnížím k tomu, abych jej smazal, nebo jinak upravoval. Jen bych se k Vašim výrokům rád vyjádřil, aby si čtenáři tohoto fóra udělali vlastní náhled na věci, na které jste si vytvořil vlastní náhled.
1.Nejprve bych rád komentoval to co nazýváte "kompromisem" u dohody s majitelem. Já bych to nazval podpora vyděrače.Všechny peníze, které jsme z podnikání vydělali, jsme si museli vydřít. Ale to jistě znáte. Nevidím jediný důvod, proč bych je měl někomu věnovat bez dokladu, abych následně musel falšovat doklady, nebo z nich platil daně, ačkolv jsem s nimi nikdy nemohl disponovat. Díky takovým "kompromisům" je naše země tam kde je.Jde spíše o korupčnictví. Chcete tím naznačit, že jste ochoten stejnou cestou podporovat například úředníky ? Pok z nich jsou zkorumpovaní poslanci, a jsme opět na začátku. Podle Vašeho receptu budu pod rouškou "kompromisů" podplácet lumpy, a ti budou vydírat podnikatele, a podnikatelé dopadnou jako já. Vy jim pak napíšete že měli uplácet (dělat "kompromisy"), aby se nedostali tam co já, a stále dokola.
2. Vím že jsou desítky či stovky lidí, kteří přežívají například ze sociálních dávek. Naše rodina po všech srážkách na tom nebyla jinak. Takže se domnívám, že mezi tyto lidi patřím. V tom si Vám rovněž dovoluji oponovat. Také to trvá léta.
3. Nejde o to, že jsem sledoval drama rodin i jednotlivců v televizi,v novinách na netu, jak píšet. Z poctivě vydělaných peněz jsme dělali radost dětem z dětského domova, a sponzorovali některé akce pro děti v regionu. Tím bych rád zdůraznil, že bez znalosti skutečností jste mne obvinil z lhostejnosti. Tedy ani zde nemáte pravdu. Rovněž doznávám, že podobných rodin je více v okolí čtenářů těchto stránek. Jen se zamýšlím, kolika z takto postižených jste uštědřil podobný moralistický návod, když už jste rozhodnut že ač o těchto lidech víte, je lepší jim radit a ponižovat je.
4.To co zde popisuji jste podle mého názoru milně nazval demokracií. Popsal jsem jasně praktiky odpovídající tyranii, vydírání, nátlaku a bezohledného chování státních zaměstnanců, které jsme mimochodem platil ze svých daní i s bláhovou vírou, že platím za služby, které mi náleží. Nemohu s Vámi tedy souhlasit ani v tom, že jsme se měli domluvit na vyšším nájemném za předpokladu, že navýšení bude hrazeno bez dokladu o převzetí peněz. To bychom nemuseli podnikat, ale mohl jsem být stejným vyděračem a tahat z lidí nezdaněné peníze. Nesouhlasím tedy s tím, že to byla chyba. Bůh s těmi, kdo se takto vydírat nechají.
5. Píšete : "Jsem OSVČ spoustu let a mam taky spoustu problémů a i těch dluhů." - My jsme začali podnikat s investicí z vlastních peněz. Po celou dobu podnikání jsme vše pořizovali za hotové, nikdy na dluh. Takže pokud máte jak píšete spoustu dluhů, neobviňujte mne prosím, že neumíme podnikat. S největší pravděpodobností bychom se do finanční tísně dostali již při podnikatelské činnosti, kdybychom měli Vás jako poradce.

Schrnu-li to, kriti zoval jste ve svém příspěvku to, že jsme se nechtěli nechat vydírat, že jsme očekávali, že státní úředníci odvedou práci za kterou je platíme, a byli jsme poctiví, což jsme očekávali jako přirozené i od jiných. Nevím, jestli bych si měl plivnout do tváře, že podle Vás žebrám. Patříte zřejmě mezi zastánce našich poslanců, kteří tvrdí například, že peníze které si občané platí na zdrav. pojištění, a nevyužívají je návštěvami lékaře, nestačí, a v rámci jakési solidarity se o ně musí dělit s jinými formou přímých plateb za lékařské služby. Nebo mezi zastánce vytunelovaných důchodových fondů, do kterých lidé spořili, a dostanou na stáří penzi ze které se nedá žít.

Mnoho štěstí ve Vašem dalším podnikání s dluhy, a podporou pseudopodnikatelů, kterým jste podle svých slov ochoten na základě "kompromisů" věnovat peníze na úkor "desítek až stovek" sociálně poškozených lidí ve Vašem okolí.

Nenažranost státu nezná mezí

(pajikxxx, 16. 4. 2012 20:19)

No u toho zámku bych se asi taky zachoval jinak. Když bych se nemohl dostat do svého pronajatého areálu, tak bych zámek vylomil a výmluva by byla snadná. Jak já můžu vědět, že mi někdo vyměnil zámek? I když bych věděl, že je vyměněný, tak ho prostě vylomit a potom se případně odkázat na to, že mi nešlo odemknout a v domnění že je zámek rozbitý jsem ho vylomil a vyměnil.
Jinak do doby, než jsem viděl dopisy od VZP tchánovi, jsem nevěřil, že může existovat penále z penále. Hodně let starý dluh si uchovali a potom vylezli s krásným úrokem. A z nespláceného vyměřeného penále vzniklo další narůstající penále. Dlouho jsem tomu nevěřil, že si někdo může účtovat ještě další penále z už jednou vzniklého penále z nějaké částky, ale v ČR je možné i nemožné. Tchán už ale před nedávnem zemřel, takže milá VZP stejně utře hubu, protože nic neměl a dluhy nikdo dědit nebude. Ale tu hubu si stejně namastí jinde, VZP je další bezedná studna a největší trest by pro ni byl, když by všichni její pojištěnci přešli ke konkurenci. Na to je ale český národ moc líný. Stejně tak jako plno lidí zůstává u nenažrané České spořitelny jen ze setrvačnosti z doby komunistické, místo aby přešli k české levné Fio bance. Česká spořitelna má české už jen to slovo v názvu a to je asi tak všechno.

Kajo

(Kajo, 16. 4. 2012 18:12)

Očekával jsem aspoň z fotoalba nějaké náznaky důkazů k věrohodnosti Vašeho článku. Místo toho jsem získal věrohodnost pohledem na jedinou fotku k mému podezření.

Re: Kajo

(Majitel stránek, 16. 4. 2012 18:21)

Zítra tedy nahraji nějaké dokumenty, u kterých z již uvedených důvodů zakriji identifikační místa. Myslím tím jména a podobně.
Jen na okraj ta fotografie je přece všeříkající.

Verim...

(Pietro, 16. 4. 2012 19:44)

Dobry vecer,plne Vam verim,sam jsem zazil stejnou situaci v podnikani.Zacal jsem z niceho v r.1990 po Sametove revoluci.Me nadseni neznalo mezi a v Ostravske ZOO jsem po padu Restauraci a Jidelen,kdy navstevnici nemneli moznost si zakoupit ani sodovku zalozil rychle obcerstveni.Po roce jsem splatil uver KB a dalsi rok uz zacal vydelavat.Veskere vydelky sly na zvelebovani restauracniho provozu a kdyz jsem si po dvou letech dovolil na tyden odjet na dovolenou,po navratu mi sdelili zamestnanci,ze maji od reditele ZOO zakaz vstupu na uzemi ZOO a tudiz i do prace.Po otazani jsem byl uvedomnen o ukonceni pronajemni smlouvy na pozemky z duvodu neplaceni.Kdyz jsem uvedl veci na pravou miru a to,ze pozemky jsem mnel bezplatne po dobu 5 let diky me zachrane obnovit obcerstveni pro navstevniky,tak si reditel nasel duvod,ze ma vozidla dovazejici zasoby ohrozuji provoz v ZOO.Policie mi sdelila,ze reditel(ten zmetek se jmenoval Kublin)je pravne nedotknutelna osoba na uzemi ZOO a muze si delat co chce.Takze zadny pristup ani pomoc,na magistrate mi bylo receno neco obdobneho a moje vlastni teta,ktera delala sekretarku primatora mi sdelila,ze muj boj je marny,ze se jedna o polistopadovou komunistickou mafii a na to ,abych vyhral by musel reditel ZOO byt odvolan radnimi coz neni mozne,nebot je to stejna sebranka.Jednalo se pouze o to,ze nekdo schopny rozjel provoz a cekalo se na to predat vynosny podnik cekajicim kamaradum a bez prace...Nenavidim zrizeni v CR a pro mne tam do dnes vladne zrudny rezim.Zalezi na lidech jak dlouho to budou trpet,ja opustil republiku v r.2003 a zacal znova.Zacatky byly velice tezke,ale dnes jsem spokojen,nasel jsem novou zemi(Sicilie)a mohu Vam rici,ze Sicilska mafie jsou proti te vladnouci ceske pouze amateryDrzim Vam palce a preji hodne stesti do budoucna...

Jak z toho?

(Jan Urban, 16. 4. 2012 14:22)

Tento příběh je realitou mnohem většího počtu lidí, kteří podnikali nebo naletěli lichvářům, případně se ne vlastní vinou dostali do tíživé situace. Ne každý je ochoten to zveřejnit. Celý systém v ČR je údajně postavený na jakési dohodě p.Klause s vůdci v USA, věřte-nevěřte. Můžeme být pokusnými králíky, kteří vydrželi mnohem více, než se očekávalo. Celý systém je nastaven tak, že skončíme na zelené louce a mocní budou mít vše! Je čas volit cestu svodody, svéprávnosti a soběstačnosti, o kterou jsme byli okradeni a dále nás o ni odírá EU. Východisko? Vytvoření komunit schopných žít v souladu s přírodou a vytvořit si soběstačnost. Vítejte v nové realitě, konec světa se nekoná :)

Re: Jak z toho?

(Kajo, 16. 4. 2012 17:40)

A už jste byl někdy na Ukrajině? Ta v Unii není,takže je západ nevykořisťuje a přesto,jak se tam žije - mnohem hůř než u nás. Takže věřte tomu nebo ne, jsme schopni vydržet ještě více :-)

Je mi to opravdu líto a věřím Vašemu příběhu....

(Pavel Kudrna, 13. 4. 2012 18:17)

Jsem inženýr, ale kariry jsem v ČR nedosáhl, protože jsem se snažil být upřímný a spravedlivý, především na svých pracovištích.......výsledek byl velmi žalostný, protože lidé, kteří mají nad Vámi aspoň trochu malou moc, tak se projeví jako jejich předci, kteří např. za protektorátu udávalí své sousedy a, dokonce, i své příbuzné.....morální hodnoty člověka byly u nás vyměněny za hodnotu peněz....

Až jsem to nevydržel a odstěhoval jsem se do Brazílie....tady jsem se oženil, píšu knihu, píšu hudbu a pracuji zde jako český živnostník (pro HM Ostrava)....v této zemi mají lidé svého Boha tady se cítím být šťastný, i když to není moje vlast....a rád Vám v blízké době trochu přispěju.....hodně pevné nervy a víry v sebe sama.....a k tomu taky hodně zdraví a štěstí....Pavel K.

Re: Je mi to opravdu líto a věřím Vašemu příběhu....

(Leos P., 16. 4. 2012 14:43)

Dobry den, je mozne zjiskat kontakt na Pavla Kudrnu? Mam dluh 1600 000kc na hypoteku. Platim maximalni pojisteni dane primo uverem a kdyz se mi stal uraz tak semnou vybehli ze se to na to nevztahuje. Vyvrezla mi plotenka a tudis jsem vite kde..... Makam od rana do vecera a jim chleba s pastikou a polevky z pytliku. Tak chci nemovitost prodat a zacit novy zivot v cizine a zrovna uvazuji o Brazilii a nebo Kostarice. Chtel bych pana Kudrnu kontaktovat zdali by mi nepomohl s emigraci. Majitel stranek at mi napise v cem podnikal a jak velke prostory potrebuje. Nejake mam a treba by se podarilo spolecnyma silama neco rozjed a zase zit normalne. autolp@seznam.cz staci poslat telefon, zavolam.

Re: Je mi to opravdu líto a věřím Vašemu příběhu....

(Kajo, 16. 4. 2012 17:32)

No, jestli tohle je pravda, tak konečně pořádný příspěvek. Všude dobře - doma nejhůř. Vyjma ještě od domova dál na východ.

Ach jo

(Kajo, 16. 4. 2012 17:11)

A kdo si myslí,že se někdy něco změní? Je to jen v lidech!!! A jestli je národ v mravním,anebo morálním úpadku,tak je to důkazem. Nadáváme na politiky...,ale jsou to i státní zaměstnanci,těch je tu pomálu 500 000! Takže, co čekáte zítra??? Změnit vládu? Ano,ale dělníky dejte na úřad a úředníky za ponk a k lopatě!

Ubohost národa českeho

(NoNe, 16. 4. 2012 16:55)

koukam podle tech prispevku tady ze mame vladu a statni zrizeni jake si plne zaslouzime protoze lidi co zde pisi vubec nic nepochopili ale ono driv nebo pozdeji dojde na velkou vecinu z nas a pak Vas chci vydet hrdinove tady nejde o jeden smutny pribeh tady jde o kazdeho z nas....

Pomohu

(Občan, 16. 4. 2012 16:31)

Dobrý den.
Pročetl jsem si pečlivě všechno co jste napsal. Pravda některé příspěvky zde jsou téměř dementní. Ale to jsou jen psaníčka lidí, co chtějí chytračit, nebo se zviditelnit. Nicméně mi připadá že je od vás velmi seriozní, že nemažete jejich hloupé názory. už z toho cítím jistou solidnost. Poslal jsem vám na mail dotaz. Můžete mi posla nafocené nějaké dokumenty, které dokládají vaše slova? nezapomeňte poslat i číslo účtu. Jsem připraven pomoci.

pradím

(zuzana, 16. 4. 2012 15:09)

najít si práci ne jenom manželka a podat si bankrot na exekuce za pět let máte klid a nebrečet ale něco pro to dělat. hlavu vzhuru a vzpamatujte se!!
jsou různé občanské poradny -zdarma- kde vám pomohou sepsat návrhy k soudu.
jsem matka somoživitelka ale kdybych měla jenom brečet nevim kde bych dneska skončila !!!

Re: pradím

(Majitel stránek, 16. 4. 2012 15:34)

pradím
DISKUSE

zuzana

16. 4. 2012 15:09

najít si práci ne jenom manželka a podat si bankrot na exekuce za pět let máte klid a nebrečet ale něco pro to dělat. hlavu vzhuru a vzpamatujte se!!
jsou různé občanské poradny -zdarma- kde vám pomohou sepsat návrhy k soudu.
jsem matka somoživitelka ale kdybych měla jenom brečet nevim kde bych dneska skončila !!!
........................................................................
Paní zuzano.

Popsal jsem poze co se stalo naší rodině. Jedná se o situaci, kterou jsme si nezavinili sami, ale která vznikla díky naší důvěřivosti v zákoné právo a jeho vymahatelnost. Nebrečím zde jak píšete, že jsem něco zanedbal. Jen uvádím, jak jsem nechtěl porušit zákon, a nevzal jsem tedy spravedlnost do svých rukou.
Vaší situace je mi líto, ale pravděpodobně jste nepřišla o majetek v hodnotě téměř půldruhého milionu, který jste vybudovala. Jen z nějakého důvodu nemáte úplnou rodinu. To jste ale pravděpodobně mohla ovlivnit jen vy sama.

Re: pradím

(OSVČ, 16. 4. 2012 15:51)

Dobrý den, z vlastní zkušenosti vám musím říct, že osobní bankrot vůbec, ale vůbec nic neřeší! Pokud máte dluhy z podnikání, o oddlužení nemůžete ani požádat. Bankrot se tak tedy řeší konkurzem fyzické osoby, což znamená, že vám prodají vše, co vlastníte, zhruba tak za 5% hodnoty u osobních věcí a vybavení, 50% u nemovitosti (moje zkušenost) když je lukrativní, 10 - 15 procent, když jde o normální podnikatelskou nemovitost (taky osobní zkušenost). Podle pravidel schálených věřitelským výborem (banka se zástavním právem) se utržené peníze rozdělí věřitelům, nesplacené uznané závazky (správcem konk. pods.) jsou po ukončení bankrotu okamžitě exekutorsky vymahatelné. Během této doby (konkurz) vám běží povinnost platit životní náklady (nájemné, energie, alimenty atd) ale příjmy musíte odevzdávat správci. U mne např. alimenty přesahují částku správcem mi uvolněnou na živobytí. Také nevidím cestu jak legálně z tohoto ven. Buď kličkujete a jste mimo tzv. "slušnou" společnost, nebo snad musíte emigrovat? Ale proč proboha? Zadlužený OSVČ je v tomto státě úplně nejhorší pozice pro obyvatele. Už se těším na komentáře :-P

proč?

(Soucítící, 15. 4. 2012 21:05)

Je to smutné.Pomáhám dceři-samoživitelka,dvě děti,bez práce.její finance na měsíc-6500kč(dostane -li alimenty).Podle vládní terminologie socka.Nemakačenko.Opravdu?Vám i jí byl zničen život.Vidíte nějaký rozdíl?

Re: proč?

(Martin, 16. 4. 2012 15:07)

Tady je potřeba se podívat na věc od základu. Proč je samoživitelka? Nechtělo by to déle přemýšlet nad výběrem partnera, než plodit děti? Nemyslím to zle, ale vidím to kolem sebe, sám jsem z rozvrácené rodiny. Vždy se to lépe táhne ve dvou, když zůstane žena s dětmi sama, stojí to za prd. Ovšem to není problém státu, ale těch dvou dospělých osob, které děti přivedly na svět.