Jdi na obsah Jdi na menu
 


DISKUSE

  Prosím aby jste nepoužívali vulgarizmy. Pokud máte pocit, že nesouhlasíte s obsahem těchto stránek, pak se svěřte v diskuzi, ale nesuďte prosím mé počínání.Příspěvky obsahující neslušné,urážlivé, ponižující, diskriminující a podobné výrazy odstraním.

   Nevkládejte do svých příspěvků odkazy, ani emailové adresy, a to v žádné formě. Tyto budu ze svých stránek odstraňovat. Ostatní text, bude-li nezávadný, bude ponechán.V případě zájmu mi zašlete kontakt na sebe s požadavkem o zprostředkování na konkrétního návštěvníka stránek. Budete-li mít zájem zprostředkuji kontakt, se kterým musí souhlasit oba účastníci.

Děkuji

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: A

(Majitel stránek, 21. 5. 2012 21:22)

Dobrý den.
Četl jsem Váš příspěvek, a na základě Vašeho dotazu jsem oslovil čtenáře svých stránek, kteří byli tak laskavi, a finančně se podíleli na pomoci pro mne a mou rodinu. Dotazy dárcům jsem rozeslal dnes, a jejich obsahem byla žádost o jejich svolení, abych mohl zveřejnit jejich identitu spolu s částkou, kterou poukázali. Jde mi o to, abych nenarušil jejich soukromí a osobní data bez jejich svolení.
Dostávám nabídky pomoci, z nihž některé jsou nabídkami materiální pomoci. Všem takovýmto lidem děkuji, ale skutečně jsme rodina, která má vše co potřebuje pro běžný život. Tím nemám na mysli, že žijeme v luxusu, ale naše domácnost je standardně vybavena. Bylo by ode mne krajně nemístné přijmout pomoc v materiální podobě (jako například nová pračka, televizor, mikrovlná trouba apod.), s úmyslem tyto věci prodat. Pokud dostanu souhlas se zveřejněním, v nejbližších dnech zde uvedu informace. Většina e-mailů mi chodí prostřednictvím odkazu s emailovou adresou.
Ještě jednou děkuji všem, i lidem, kteří mi pomáhají podporou slovy a soucítěním. I to mne drží nad vodou. Je strašné, když se ozívají i lidé, kteří prošli něčím podobným. Pokud se mi podaří dostat se z pasti, tak se zavazuji zorganizovat pomoc i pro ně. Snad se to podaří, a spolu s pocitem štěstí, že jsem z toho venku, přibude i úžasný pocit, že jsem mohl pokračovat, ale pro někoho jiného. Takto bych se pak chtěl revanšovat.

Re: Re: A

(yxcvbnm, 22. 5. 2012 10:23)

Dobrý den,

Děkuji za reakci, máte ode mne e-mail.

Podobná situace - a řešení

(Filip Mach, 21. 5. 2012 14:50)

musím říct, že jsem byl v podobné situaci ('kamarád' si na mne [jakožto spoludlužníka] přes svého strýce, jakožto ředitele banky, půjčil ohromnou sumu peněz, kterou přestal splácet). situaci jsem řešil přes policii, která místo k soudu poslala mé trestné oznámení na přestupkovou komisi, kde jsem zaplatil zákonnou pokutu (už jen za ten fakt, že se tam ono trestné oznámení dostalo) a po měsíci bylo po všem - já prostě musel splátky platit, poněvadž jsem nedokázal prokázat, že spoludlužníkem skutečně nejsem. smlouvu s mým podpisem jednoduše ředitel banky (kde byl úvěr vytvořený a kde jsem měl také svůj účet) bez problémů vytvořil - z mého účtu znal veškeré mé osobní údaje a podpisový vzor. nuže, věc jsem řešil sám. 'kamaráda' jsem ohrozil nebezpečně na životě, stejně tak jeho strýce a přesvědčil jsem je, že si prostě vybrali špatného spoludlužníka. zaplatil jsem také spoustu peněz skupině nacistických grázlů za pravidelné 'masáže' mého 'kamaráda' s jeho strýce, aby si skutečně uvědomili, že prostě bude lepší, když jako spoludlužník ze smlouvy vystoupím (stejně tak zázračně jako jsem do ní vstoupil) nebo prostě budou žít v teroru.. unesl jsem 'kamarádovi' manželku, zapálil mu dům, zlomil jsem mu ruce, nohy, žebra a málem jsem ho zabil. strýc, no prostě podobná masáž. a tak to pokračovalo. a teď ta rada - pokud se bude váš oponent bát o život, tak udělá všechno - i to, že vás nechá na pokoji. z česka jsem utekl do anglie a mám se prostě dobře. sice jsem byl pořád spoludlužníkem, ale úvěr už je zázračně zaplacený. ve všech světových bankách mám pak mnou zavedený blok, že nemoho (ani kdybych sám chtěl) ručit na jakýkoliv úvěr. vy se prostě nedokážete pomstít a jíte polévku s chlebem. nebuďte tak mírumilovný k těm co vám zničili život. česká policie nic nevyřeší, ta nikdy není na vaší straně. já to také nevěděl. jak napsala paní Adéla - tento stát je to nejhnusnější místo pro život. Ano...

Problémy má každý...

(Zdenda, 21. 5. 2012 10:20)

Něco podobného jsem si prožil i já. 12let jako zaměstnanec, poté nová známost, svatba, hypotéka na dům, podnikání,... Po dvou letech zamilovanosti, důvěry až naivity jsem došel na to, že to je jen "hra". Pak přišel rozvod a s tím i konec všeho, co doposud fungovalo. Myslel jsem, že je to konečná fáze mého života. Takřka ze dne na den jsem přišel o všechno a o všechny, co jsem miloval a byl ochotný za ně položit život. Bohužel jsem to tak viděl jen já... Dnes je to 6let a jsem opět zaměstnanec, rozvedený, s hypotékou a úvěrem na vyplacení exmanželky. Firmu jsem musel nechat zkrachovat, vybavení rozprodat a živnost ukončit. Holt jsem se měl narodit v jiné době, nebo v jiné zemi. Ale jinak si nestěžuji, jsem zdravý, mám dvě práce a do vztahu se nehrnu. Ono taky která ženská by stála o chlapa, který je rozvedený a má bezmála 2.000.000 dluh. Je fakt, že v mém případě nehrála hlavní roli laxnost státu, ale nenažranost a vykutálenost jedné "princezny". Jediné "štěstí" bylo, že nemohla mít děti. Jinak by mi sebrala i tu poslední košili, jak řekla. Ale jak jsem napsal v titulku, Problémy má každý... Důležité je to nevzdat a bojovat.

ještě není nejhůř

(Adéla, 21. 5. 2012 6:44)

Mám za sebou podobný příběh. Je mi 40let. Změnou majitele nemovitosti, mi bylo ukončeno podnikání. Můj dluh je dnes (po 3letech) kolem 2miliónů a narůstá. Jen jsem dál v "kolotoči" státu. Jak máte práci = přijde do úplného zaplacení VZP, ČSSZ a Fin.úřadu, exekuce na plat, z výdělku 16000Kč mi zůstává jen 2390Kč. Pracuji 17hod denně/ 7 dnů v týdnu. Stejně nemůžu spát. Začíná to odnášet moje zdraví. Na bydlení, jídlo, 2 děti (7 a 16let) a úvěry, které mám si musím vydělávat takzvaně na černo. Můj manžel zemřel při autonehodě. Na sociální dávky nemáme nárok.....zpět na začátek příběhu = nedoplatili jsme OSSZ. Tento stát je to nejhnusnější místo pro život. Nemít děti a rodiče ukončila bych to dávno. Jenže můj dluh by přešel na ně. Mám nově uzavřenou vysokou životku, teď si jen domluvit vlastní vraždu a je z toho rodina venku.

Ale proč proboha?

(Svatava Šliková, 13. 4. 2012 21:03)

Ale prokristapána - proč? Když mám pronajaté prostory, a uvnitř svůj majetek, a někdo vymění zámek, tak ho zkrátka odvrtám, a svůj majetek na který mám přece doklady, si vezmu. Okamžitě ukončím odběr energií na tuto provozovnu a odpojím telefon. A pak udělám to,co se píše že jsem chtěl udělat - najdu si provozovnu jinou, a budu pokračovat, anebo si své věci prodám sám. Nač se čekalo? V tomto státě v roce 2011, když už všichni víme, jak to tady vypadá, a že zde lichva, zločina podvod má všude zelenou? Že někdo rozhodne v můj prospěch a moje věci mi budou vydány? To přece už léta nefunguje - o své věci se musím postarat sám a prostě si je vzít! A byl pán určitě bez problémů. A pokud jde o práci - bossing je dnes úplně všude. Zastat se můžu, ale jinak, než abych přišla o práci. Musím pečlivě sledovat šikanující osobu, abych na ní něco našla - a všichni tihle arogantní zmetci dělají spoustu chyb. A pak ho prostě skřípnout s tím, že buď přestaneš, anebo budeš litovat. Jako nám to předvádí vláda a všech na politická a jiná vůdčí verbež už dávno. Jdou si po krku, každý na každého něco ví a tím se navzájem drží v šachu. Na pracovištích to nemůže být jiné - v zemi, kde se preferuje vydírání, podvody, lež, a podrazy, musím vydírat, podvádět, lhát a podrážet - jinak to prostě nejde. Jo - v devadesátém, nebo pár let po... to byli lidi opravdu v šoku! Zvyklí na morálku, pořádek a řád, a najednou marazmus, lži, zlodějny a bordel - a těch sebevražd a těch hnusných občanskoprávních procesů, plných křivd, při nichž "občan" byl naprosto bez šance. Ale teď? Po tolika letech těchto zlořádů si ještě myset, že "stát" bude něco řešit - natož pak řešit včas a spravedlivě? To je tedy fakt naivita. Jak vám pomoci? Nelze.Jedině tak, že na všechno zapomenete, najdete si zase jinou práci, opřete se o rodinu, nebo se necháte oddlužit, a řeknete si, že jiní lidé mají ještě větší smůlu, a každoročně umrzají na ulicích naparáděných měst jako toulaví psi ... to vás posílí, a hlavně - ve volbách být uvážlivější a nevolit stále stejný šmejd!
-

Re: Ale proč proboha?

(Majitel stránek, 13. 4. 2012 21:42)

I Vám děkuji za příspěvek.
Jak uvádíte........ v devadesátém a chvíli po něm........ , asi patřím ještě mezi ty hloupé a důvěřivé. Prostě jsem byl přesvědčen, že právo i zákon jsou na naší straně, tak proč si přidělávat starosti. Vždyť na práci soudů a policie přispívám celý život.
Dnes už vím, že to bala chyba. Znám způsoby jak přijít k penězům, myslí tak jak píšete, ale nedokázal bych unést představu, že za mnou zůstali plačící lidé.

Re: Ale proč proboha?

(Soňa, 16. 4. 2012 14:10)

Souhlasím, měli zloděje vyklepat ze sandálů na hned a nebo se s ním vůbec nebavit, ostatně nájemní smlouvu měli s majitelkou. Možná by mohli úhradu škody požadovat po ní. Kdyby jí oni včas pohrozili exekucí, možná by povedenému bratříčkovi sama ještě ráda domluvila.

Re: Ale proč proboha?

(Pepa, 21. 5. 2012 6:37)

To myslíte opravdu vážně, kam se stím pak chcete dostat?

Hm, moje rada.

(Bullik, 21. 4. 2012 23:50)

To je důvod proč jsem sám a nepustím k sobě žádnou babu (měl jsem jednu a pořád do všeho kecala a časem me štvala, tak jsem ji dal kopačky :-) ), dneska lidi jsou zlí a vyčůraní, žít s někým se dneska rovná pomalu ruské ruletě, naseká dluhy a pak vám to hodí na hlavu, znám pár takových hlupáků, kteří se mi vysmívali, že nemám žádnou babu a po nějaké době brečeli jak je partner/manžel/ka pěkně odrbali a mají na krku dluhy/děcko. Já si žiji sám a užívám si to. Jenom nechápu co lidi nutí v dnešní blbé době si pořizovat děcka a rodinu.... . Kdysi jsem nějakou dobu dělal pošťáka a to jsem čuměl kolik doporučených dopisu od exekutorů jsem denně rozdal. To musela být dobrá čtvrtina lidi pěkně zadlužená (v rajónu kde jsem roznášel). Já si raději počkám na lepší dobu, zatím se to bude jen zhoršovat, tedka nemá smysl si pořizovat partnera a děti. Enjoy.

Re: Hm, moje rada.

(smutnysrdicko, 24. 4. 2012 10:31)

naprostý souhlas stim co píšete a myslíte,že tady někdy bude ta lepší doba???......jste určitě ještě mladý.....my co máme mladí v prdeli a do důchodu daleko máme prostě smůlu....

?

(Luboš, 21. 4. 2012 16:39)

Jediné řešení vidím, že si musíte najít novou lepší práci. Nikdo za vás dluhy nezaplatí.Dluhy máme všichni, my také platíme úvěr na byt 700 tisíc.Ano máte to horší , že za dluhy nemůžete, ale ptejte se na otázku, je podnikání vhodné pro lidi jako jste vy ? To znamená slušní a poctiví, není, podnikaní není lehká věc, chvíli jste na hoře , ale za chvíli můžete být dole.A zeptám se , když jste měl být účetně činný, proč jste to tedy všechno neplatil za celou dobu zdravotní pojištění atd. Je tam hodně věcí, které normální člověk by řešil jinak. Zas nemůžete být tak hodný, což dneska znamená být blbý.nic proti vám. A ještě jedna věc, opravdu si myslíte, že vám dneska někdo uvěří, že se vám to všechno skutečně stalo, když je dneska plno podvodníků, lhářů atd. A jestli je to vše pravda tak vám přeji ať to dobře dopadne.A nebo běžte do televize.Vy se bojíte stydíte, ale peníze by jste chtěl, musíte pro to udělat více než jen dát číslo učtu a čekat , že někdo tam něco pošle, to je moc jednoduché a zase naivní.

nevím

(Mira.tr@ seznam.cz, 19. 4. 2012 14:17)

Tak, déle jsem tu nebyl, ale, dnes jsem si pročítal příspěvky ao asi moc chytrých lidí!!!!!Asi jděte do politiky, ale asi i do jiné země, tady jste v Čechách !!!! Vy chytří, vysvětlete mě, jak teda můžu legálně tady podnikat, mít nutně na všechno zkoušky a povolení, platit odvody, zkoušky zaměstnancum, samozřejmě za své a pak skoro každý obchodní řetězec prodává podobné zboží a samozřejmě bez toho, aby to musela montovat odborná firma!!!!! Tak tady je něco úplně špatně, buď ať já nic nevykazuji a nemusím mít vyškolené zaměstnance, nebo ať jsou pro všechny stejné pravidla!!!! Tím nechci říct, že se bráním konkurenci, jen to, že pravidla nejsou nastavená pro všechny stejně !!!! Setkal jsem se už s moc lidma, kteří naletěli obchodním řetězcum, ale stím nic neudělám, prostě jen mají smůlu, lituji je, ale pak i já jsem v problémech. Musí to být aspoň z mého dnes už hlediska nastaveno tak, že buď se určité zařízení bude prodávat volně, tím pádem nemusím školit za drahé peníze zaměstnance a nebudeme si hrát tedy na něco, že to škodí životnímu prostředí!!!! Ono, jak jsem pochopil a nezlobte se, z vašich příspěvků tady, tak prodávat rohlíky je jedna věc, dělat něco odborného je věc jiná!!!! Podle mě a mých zkušeností, tak vlastně je třeba každý elektrikář, každý zedník, každý...... Tak proč si kde kdo nechává stavět baráky, proč si třeba každý neupatlá plyn, odpady, topení a další věci??? Na to pak vůbec není potřeba zaměstnanců, školení, výkazů a víte, co by se ušetřilo?? Aspoň za hasiče, stavební úřady atd.... Hned by bylo v rozpočtech víc peněz: Tady pána dost lidí jen podle mého napadá, ti co ho napadají, těm i přeji, aby se do takovýhle problému dostaly, ono nestačí jen sedět na zadku a čekat, jestli někdo něco koupí, nebo jestli si nedám kafíčko někde v kanclu!!!!

Re: nevím

(Roman, 20. 4. 2012 6:57)

Jedna věc je stěžovat si na systém a druhá žebrat po netu.Tady nejde o dosažení spravedlnosti a změny ale o získání financí.Každého určitě zasáhla v tomhle státě nespravedlnost co ho něco stála.Pojďte si navzájem všichni vyměnit čísla účtů,hmmm???

Doklady z fotoalba

(Kajo, 18. 4. 2012 0:21)

Už jsem několikrát psal, že tady v Čechách se dlouhou dobu nic k lepšímu nezmění. Nejsou zde vhodné podmínky v charakteru. Je to asi těžké rozhodnutí, ale pro takové lidi ve vaší situaci je nejvhodnější žít někde jinde, takřka kdekoliv jinde od Českých hranic na západ. Jedinou podmínkou je, umět a chtít pracovat. Je už dost pravděpodobné, že jste poctivý lidé, ale pro poctivý tady na východě moc místa není. ...až mně z toho bolí u srdce. Dejme tomu, že vás lidi sbírkou zahojí, a vy začnete znovu podnikat, a jste v začarovaném kruhu. Protože tady se nehraje fér hra. Už jsem tady taky zkoušel podnikat. Všude je to nějak zaháčkované. Možná jsem podnikal v nešťastném oboru, možná jsem nebyl tak dravý. Ale co znamená být v oboru dravý??? Někdo by řekl: chytit příležitost za pačesy a nepustit se jí. Ale ono je to trošku jinak. Nejde o příležitost, ale o známost. Pokud čecháček nemá ty správný známosti, na trhu se těžko prosadí. Nejde o to, že by nešlo podnikat, ale o možné situace, které se časem naskytnou, z kterých není úniku. A bez té správné známosti se tady člověk utopí. Poznal jsem mentality jiných národů, jistě nejsem sám. Ale rozdíl mezi východem a západem je znatelný. Němci, Francouzi, Švýcaři, Holanďané jsou všichni ok. Ale jak Španělé, tak daleko má zkušenost už nesahá.
A proto Vám přeji hodně štěstí!!!

Re: Doklady z fotoalba

(Majitel stránek, 18. 4. 2012 9:52)

Dobrý den.
Než odejdu na schůzku za účelem získání zaměstnání (jednu z mnoha), musím zareagovat. Jak jsem přislíbil, vložil jsem nějaké kopie písemností, aby si čtenáři mohli udělat obrázek o tom, jak státní úředníci zacházejí s lidmi, kteří je ze svých daní "dobře" platí. Pokud máte pocit, že bych měl podepřít věrohodnost svých tvrzení, tak navrhněte, bude-li to v mých možnostech, udělám to. Jen prosím berte ohled na to co jsem napsal. Nerad bych se identifikoval z důvodů, které jsem již ve svých reakcích na příspěvky mnohokrát vysvětloval. Odpoledne upravím nějaké dokumenty z mého zaměstnání, které jsem byl nucen opustit z rovněž popsaných důvodů. Snad se mi to podaří, a umístím je opět na stránkách. Rád bych rozptýlil veškeré pochybnosti o uvedených faktech. Tím bych se rád vyhnul zostuzování některých přispěvatelů jako například paní "Jyly". Respektuji každý názor, ale rád bych se vyhnul ponižování. To jsem uvedl již na svých stránkách. Paní to zjevně nerespektuje, a domnívá se, že je nutné pokud možno mojí situaci nezlehčit. Věřte, že i slova porozumění mi dodají víc potenciálu. A že e-mailů dostávám velmi mnoho. Tímto bych za ně chtě poděkovat všem, kdo nepíší jen do "Diskuze" ale i přímo na e-mail.

zkuste něco dělat....

(Jyly, 18. 4. 2012 8:40)

Docela mě zajímá, jak to tady bude pokračovat, vám bych jen doporučila, zvedněte zadek od PC a běžte něco dělat, abyste se nemusel spoléhat na pomoc druhých po netu....mám roční dceru a chodím makat s ní do své malé firmičky, krizi jsem ve své práci pocítila velmi silně, ale zlomit se nenechám a o pomoc takto jako vy žádat nebudu, a po tom, co jsem si tu přečetla, jsem na tom s dluhy a platbami mnohem hůř....

Re: zkuste něco dělat....

(Majitel stránek, 18. 4. 2012 9:34)

Dobrý den.
Brzy ráno jsem již absolvoval svou obvyklou pochůzku za účele získání zaměstnání. Za hodinu "zvednu zadek od PC" a čeká mne další schůzka s potencionálním zaměstnavatelem. Pravděpodobně sedíme u PC oba.
Pochopitelně že se cítím být "ponížený", ale co bych za to dal, kdybych věděl, že mohu ráno odejít a také vydělávat. Pak by vůbec neexistoval důvod ke vzniku těchto stránek. Soucítím s Vámi i vtom, jakou situaci jste si prožila, a prožíváte. Uvádíte, že věříte mé situaci, a rozporuplně píšete, že je to nedůvěryhodné.
S příspěvky od státu to také není tak jak píšete. I takto jsem se ponížil, a zažádal o ně ve frontě s Romy, ale na rozdíl od nich prý nezapadáme do tabulek. Píšete, rovněž, že podnikáte. To znamená, že jste po svých nezáviděníhodných zkušenostech zřejmě nezůstala bez prostředků. Jen úhrada čtyř lichvářských exekucí Vás musela stát spoustu peněz. Já Vám jen přeji, aby se Vám vedlo v podnikání, a dostala jste se z pasti ve které jste. Sám si nepřeji nic jiného. Pochopitelně Vám nemohu mát za zlé, ani Váš postoj a Váš pohled na věc. Plně respektuji Váš názor. A jako jiné negativní ohlasy zde bude k dispozici.

Možná...!

(Kajo, 16. 4. 2012 18:08)

Možná tento článek vydělá víc, než by s tím vydala kniha... Ale to záleží na tom, kolik lidí si tento článek koupí :-) ...nehledě v náročnosti investic.
Víte, kolik je lidí v této zemi, pane Majiteli stránek, kteří doplatili na úřednickou ignoranci mnohem hůře než Vy??? Asi by jste se divil!

Re: Možná...!

(Majitel stránek, 16. 4. 2012 18:19)

Možná...!
DISKUSE

Kajo

16. 4. 2012 18:08

Možná tento článek vydělá víc, než by s tím vydala kniha... Ale to záleží na tom, kolik lidí si tento článek koupí :-) ...nehledě v náročnosti investic.
Víte, kolik je lidí v této zemi, pane Majiteli stránek, kteří doplatili na úřednickou ignoranci mnohem hůře než Vy??? Asi by jste se divil!
........................................................................
Dobrý den .
Nepochybuji o tom, že takových lidí je spousta. Nikdy jsem to nepopíral. Naupak. Jen jsem zviditelnil svůj neblahý osud. Nevím, jestli mám Vaše slova chápat jako znevážení svého jednání, nebo jde jen o takovou formulaci. Dnes jsem obdržel spoustu emailů s nabídkami pomoci. Tito ochotní lidé žádají o číslo ůčtu, aby mohli reagovat konkrétně. Dokonce píší lidé s vysokým vzděláním. Pro vyšší věrohodnost a průhlednost budu na svýchc stránkách zveřejňovat jména konkrétních lidí, ktří se chtějí angažovat. Již mám i vytipované dva, z nichž bych rád jednoho oslovil, aby měl možnost kontroly . Tomuto člověku bych pochopitelně odkryl své soukromí a doložil všechny skutečnosti. Jen se chci uchránit pisatelů, kteří mne zde napadají. Zveřejňuji nepravosti, a jedna paní mi zde vyčetla, že hledám pomoc, a ona je samoživitelka a také nepláče. Myslím že výchova vlastních dětí je osobní a morální odpovědnost každého rodiče.
Děkuji, pokud jste mne pochopil